torsdag 23 augusti 2012

TAKKRONA




Kommer ni ihåg trollsländorna jag visade i ett tidigare inlägg, om inte kan ni kika på dem här
De gav mersmak. Jag har länge gått och funderat på vad som ska hänga över vårt matbord på altanen och nu äntligen tog jag tag i att göra en takkrona. Förra året var det en "kristallkrona" av taggtråd som ni kan se här men den började mest kännas som en fågelskrämma och åkte ut i våras.
Efter att ha vridit och vänt på idén ett antal kvällar när man egentligen borde sova blev det en ganska enkel men söt modell med ljuskoppar och dinglande hjärtan med en prisma på.
Mycket ståltråd, en näve pärlor, lite tänger och en portion tålamod, sedan var det bara att köra igång. Vi får väl se hur länge den här får hänga kvar innan nya idéer dyker upp. 

måndag 20 augusti 2012

HAR NÅGON SAGT ATT DU ÄR UNDERBAR



Ibland behöver man bara lite uppmuntran. Det krävs så lite men kan göra så stor skillnad.
Att ha fina vänner är fantastiskt. Sådana vänner som vet hur man mår och vad man behöver redan innan man sagt något.
Jag har en vän som på sista tiden haft mycket att tänka på och det har inte varit helt enkelt så jag kände att hon nog behövde en liten present och ett kort.
Här om dagen landade detta hemma i hennes brevinkast, en rosa present och ett rosa kort till en rosa tjej. Och för er som är nyfikna på vad som ligger i paketet kan jag avslöja att det är ett rosa armband. Tyckte att hon behövde en dag helt i rosa!
På kortet är det en väldigt tänkvärd sångtext skriven av Bo Sundström som heter "Har någon sagt att du är underbar". Har du inte hört den tidigare så kan jag verkligen rekommendera den. 

om du någonsin har tvivlat

det vet jag att du gjort
räknat timmar och minuter
och tyckt att livet går för fort

att det som jag vill säga
är nåt jag kan normalt
men nu med dig bredvid mig
är jag rädd det blir banalt

har någon sagt att du är underbar
just i dag just idag
att jag har någon ingen annan har
just idag just idag

om du tycker det var länge sen
som jag gav dig ett bevis
på hur oändligt stort jag älskar dig
är de riktigt troligtvis

har någon sagt att du är underbar
just i dag just idag
att jag har någon ingen annan har
just idag just idag

inget är givet
ingen så stark
och aldrig är livet
på så säker mark
att allting är skrivet
och ingenting finns kvar

har någon sagt att du är underbar
just i dag just idag
att jag har någon ingen annan har
just idag just idag

Har du sagt att någon är underbar just idag?  




lördag 11 augusti 2012

SOMMARMATTA


Vävningen går med snigelfart så här års men visst är det just precis så det ska vara. 
Så här års ska man ta vara på de ljusa timmarna även om de i år inte innehållit varken mycket sol eller värme. Trots det har jag i alla fall lyckats komma igång med en riktig sommarmatta. Lite galet kanske nu när vi närmar oss hösten med stormsteg men jag har hört ryktas om att det väntar en ny sommar om knappt ett år igen och då kan den nog komma till pass hemma hos någon.
Två olika rosa, en lila och en giftig grön kändes ganska ovant för mig som till största delen väver med svart men vad skönt det var att bryta av med lite härliga och somriga färger som lyser upp.
Nu är det bara att väva vidare och tänka på en härlig sommar som håller på att så sakteliga övergå till en mysig höst. 

fredag 3 augusti 2012

TROLLSLÄNDOR




Ni vet när man ligger där i sängen och vet att man borde sova men så får man en idé. Visst är det hoppslöst. Härom dagen fick jag just en sådan tanke som jag gått och funderat och funderat på. 
Min sambo jobbar med metall vilket för mig är ett ännu outforskat ämne men det måste man ju ändra på. Jag fick en bild av två trollsländor i huvudet och jag bad honom att skaffa en plåtbit som var tjock nog att inte kännas klen men tunn nog att kunna klippa i med plåtsax. Han började rabbla upp olika millimetermått men insåg snart att det var ganska lönlöst och tog helt enkelt hem en plåtbit lagom tjock att klippa i. Att fråga vad jag ska ha det till har han nu börjat lära sig är ingen idé, för svarar jag då trollsländor så blir han inte mycket klokare av det.
Sen tittade han lite skeptiskt på mig när jag glad i hågen satte igång men att klippa, vira, trä pärlor och vira lite till, men ser man på, nu hänger herr och fru trollslända på väggen till vår altan. Det gick!