Självklart ska påsken gå i gult med ris, tulpaner, fjädrar och sådant som hör helgen till. Björkarna har precis börjat slå ut nu och det är alldeles skirt och vackert ute och trädgården är fylld med vitsippor. Det gäller att fylla hela sinnet med allt vackert som är runt omkring oss nu.
På fredagen mumsade vi på en massa god påskmat och till efterrätt njöt vi av en smarrig passionspannacotta som jag tänkte dela med mig receptet av.
Passionspannacotta
12 st digestivekex eller andra småkakor
75 g smält smör
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
200 g philadelphiaost
5 st passionsfrukter
Krossa kexen i matberedare tillsammans med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Ställ i kylen och låt kallna medan du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll grädde, socker och de urgröpta passionfrukerna i en kastrull och låt koka upp på spisen.
Sila bort kärnorna.
Rör ner gelatinbladen i gräddblandningen och vispa sist i philadelphiaosten.
Fyll i smeten i formen.
Låt stå i kylen och stelna i minst tre timmar.
Låt stå i kylen och stelna i minst tre timmar.
God att servera med hallonsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar