måndag 7 februari 2011

GOLVDet här har varit en riktig arbetshelg. Så skönt att få sätta igång med en rivstart och känna att det blir lite gjort. Har haft mina föräldrar till hjälp den här helgen också och två par extra händer gjorde verkligen sitt till det.
Det här golvet har då sannerligen varit en olyckskantad historia måste jag säga.
Det började med att jag hade hemma ett antal golvprover och lyckades där bli alldeles kär i ett mörkt valnötsgolv som skulle göra sig perfekt i huset. När jag skulle beställa mitt drömgolv så var det givetvis slut hos leverantören och gick naturligtvis inte att få tag på mer.
Att tänka om är inte min starkaste sida...
Vi tog bilen en söndag i mitten på januari och begav oss ut på golvspaning. Vi hamnar på ett välkänt svenkt möbelvaruhus med fyra bokstäver. Här har vi turen att hitta ännu ett golv som vi verkligen tycker om och som dessutom har ett strålande bra pris! Men det finns ju ingen anledning att köpa det innan vi fått huset för så roligt är det ju inte att lasta i och ur 40 kvm golv ur bilen.
Dagen efter att vi fått nyckeln till huset är det så dags att åka och köpa golvet, för det var nu i helgen som det skulle det läggas in. Vi tar med oss vår kundvagn och styr mot golvhyllan. Vad hyllorna ekar tomma just där... Är det slut för dagen? Har de bytt plats? Har ett rymdskepp slukat alla golv?  Lite lagom ängslig hittar jag en kille i personalen och frågar var han lagt alla golv. Han lägger huvudet lite på sned och berättar att IKEA just slutat sälja golv och att det mesta är slutsålt.
För två veckor sedan stod jag vid hyllan och höll i golvet. Om jag bara hade vetat...
Vad gör vi nu?
I onsdags fick det bli ännu en resa på ett antal mil för att leta golv ännu en gång. Golvet skulle ju börja läggas på fredagen så jag var ju tvungen att ha ett golv.

Det blev en lite dyrare prislapp men som tur är blev resultatet riktigt bra.

Här får ni kika in i köket som på bilderna håller på att uppdateras med det nya ekgolvet!

1 kommentar:

  1. Kommer ihåg vilka golvproblem vi hade, inte lika stora som er, men det ær svårt att vælja, man vet ju inte hur helheten blir førræn det væl ligger på plats. ser ut att bli fint! Ska bli kul att inspektera sen!

    SvaraRadera