måndag 10 juni 2013

DOFT AV LILJEKONVALJ
Nu doftar hela vardagsrummet av liljekonvalj och det är ljuvligt! Det är årets sista så nu gäller det att njuta i fulla drag för sedan ska man leva på minnet av doften ett helt år.
Jag har den stora förmånen att inte behöva gå många meter utanför dörren innan jag kan plocka famnen full och det känns som en skatt!
Här har jag placerat dem på en silverbricka tillsammans med två små ljuslyktor som jag gjort av två små virkade dukar.
Enkelt och sött! 

När jag går på loppis hamstrar jag alltid på mig en hög med virkade dukar. Detta vackra handarbete säljs nu sorgligt nog för bara några kronor men man kan ha dem till så mycket. Den här gången blev det ljuslyktor.
Jag har klätt två cylindrar ( i det här fallet två kryddburkar) med plastfolie. Gnidit in dukarna i rikligt med trälim som får fungera som stärkelse. Sedan formar jag dem upp och ned över cylindrarna. Man kan justera formen något när trälimmet börjat stelna lite. Sedan är det bara att vänta och vänta tills de torkat ordentligt. Vänd dem rätt, sätt i en liten ljuskopp och duka vackert med dina nya ljuslyktor! 

1 kommentar:

  1. Kände liljekonvaljdoften på en tur i skogen häromdagen, man blir omtumlad!

    Och så fina ljuslyktor. Brukar också snegla på de där små dukarna och tänka att det borde kunna gå att göra något kul av dem... Kanske ska jag testa din idé?!

    SvaraRadera