torsdag 15 augusti 2013

VARPDAGS


Det har blivit dags att varpa upp en årsranson med varpflätor. Eftersom jag har en golvvarpa och inte tillräckligt med plats för att ha denna kollossala pjäs uppställd brukar jag varpa mycket på en gång. Det ska bli några mattflätor, lite grytunderlägg, grytlappar osv. Det gamla vanliga helt enkelt. De som följt mig ett tag har dessutom kunnat konstatera att mina varpar till största delen är svarta och enfärgde. Snyggt, praktiskt och enkelt!

Det här är en hyllning till alla som varpar med flera färger!
Jag fick för mig att jag skulle varpa en fläta med disktrasor i lin som för en gång skull var lite somrig. Sagt och gjort, jag räknade ut ett mönster och satte igång.
Och jag bytte färg, och jag bytte färg och jag bytte färg....
I vanliga fall sätter jag fart på fyra rullar svart och snurrar till önskad mängd men nu var det något helt annat. När jag stod där med mina rullar linvarp och bytte färg så fylldes jag av beundran till alla som alltid varpar vackra, randiga varpar. Det här är en hyllning till er!

2 kommentarer:

 1. Det kommer att bli fina disktrasor, Visst går det mycket fortare att varpa med en färg. Jag varpar ofta med två färger när jag väver rips. Ibland lxar jag till det med lite fler färger.
  Ska bli roligt att se dina disktrasor,
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Haha, du är för rolig. Men visst är det knöligt att varpa med många färger- men det finns knep där med för att underlätta....
  Men klart är att det tar mycket längre tid, så jag håller med om dina lovord.
  Ska som vanligt bli roligt att se dina alster.
  Ha det bra.
  kram Monika

  SvaraRadera