tisdag 22 mars 2016

SMARRIGASTE PÅSKDESSERTEN


Ojojoj vad tiden går!
Nyss var det jul och nu är det påsk. Hänger ni med i svängarna?
Snart ska vi som sagt njuta av påsk och detta måste naturligtvis krönas med en riktigt härlig, smarrig, underbar dessert!

Hos oss blir det en magisk cheesecake med kola, jordnötter och massor av choklad!
Jag säger kort och gott - Välkommen Påsken!
Och jag vill önska dig en riktigt lång och skön påskhelg. Njut av dagarna!

PÅSKCHEESECAKE

1/2 burk med karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter
3 äggvitor
3 äggulor
1/2 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
Jordnötter


Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. 
Platta ut i en rund form med avtagbara kanter . 
Ta fram tre olika skålar, dela äggula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa vitorna till ett hårt skum. Sedan vänder du ner äggulesmeten i grädden. Vänd sedan i även äggvitan och mjölkchokladhacket. Blanda försiktigt runt med hjälp av en slickepott eller slev. 
Häll  smeten över jordnötsbotten och låt kakan frysa. 
Cheesecaken bör frysa i ca 5 timmar innan servering, gärna över natten. 
Ta fram den 20 minuter inna servering och låt tina lite. Lossa från den avtagbara formen och gör i ordning toppingen.
Rör ner ett par matskedar grädde i den karamelliserade mjölken och fördela över cheesecaken. Strö över resten av jordnötterna och servera.
Till påsk får tårtan även sällskap av hönor och ägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar