måndag 2 april 2012

PASSIONSTRYFFEL


Vad är det som säger att man inte kan festa på härliga praliner och tryfflar även till påsk. Till jul svämmar godisbordet över med hemgjorda läckerheter medan till påsk ska det vara segt godis i lösvikt. Tro nu inte att jag inte äter lösgodis, för jag ääälskar segt, salt och surt, men jag tycker även om att njuta av en omsorgsfullt gjord pralin så därför tänker jag njuta lite i påsk mellan de sega dragéäggen som också är ett måste. 
Tänkte bjuda er på mitt recept på härliga passiontryfflar som skapar ett visst begär, men den risken får man ta. 

PASSIONSTRYFFLAR

250 g choklad (mörk eller ljus choklad - vilket man gillar bäst)
0,5 dl grädde
0,5 dl passionsfruktspuré (gröp ur frukterna och sila bort kärnorna)
1 msk smör

150 g choklad att doppa tryfflarna i
25 g vit choklad till dekoration (kan uteslutas)

Hacka chokladen och lägg i en skål.
Koka upp grädden och passionspurén tillsammans och slå sedan den varma vätskan på chokladen. Lägg i en klick smör och rör tills allt smält. 
Låt stå och svalna någon timma tills tryffelsmeten blir så pass hård så den går att rulla. 
Rulla den till lagom stora kulor. Själv föredrar jag lite mindre tryfflar, men det är en smaksak.
Smält sedan 150 g choklad och doppa tryfflarna i den. Låt stela på ett bakplåtspapper. 

Smält den vita chokladen och färga den ev. med några droppar gul karamellfärg och ringla den sedan över tryfflarna om du vill ha dem randiga.
Förvaras svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar