torsdag 29 mars 2012

LOPPISLAMPORPå den tiden det begav sig ägnade sig min mamma åt konstformen att sy egna lampskärmar. Det var ett handarbete utan dess like. Stommen skulle lindas, det skulle limmas, nålas, klippas och sys fint, fint, fint, fint osv. Det blev otroligt vackra lampskärmar men hantverket är sannerligen inget som jag kommer att ta upp.
Däremot var jag på loppis i vintras och hittade två lampor för femton kronor styck och jag tänkte att det nog kanske skulle gå att göra nått av de till synes ganska tråkiga lamporna.
Efter att ha rotat runt bland lite fina band, pärlor, spetsar och blommor så står de nu på plats i vårt kontor och lyser upp i mörkret. För femton kronor styck plus lite smått och gott från lådorna här hemma blev de ganska bra.
Som ni ser på bilden är det någon månad sedan jag gjorde dem. 

Så här såg de ut från början

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag vet hur det var med att sy lampskärmar. Ett fasligt jobb med lindande av stommen först. Och nu ser man i inredningsprogram, att det bara hänger upp själva lampskärmsstommen, ev. med hönsnät och lite dekorationer. Tycker det ser för tråkigt ut.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Nu försöker jag igen, att lämna en kommentar. Det har krånglat lite....
  Min mamma sydde också lampor, men jag kan inte påstå att dom är i min smak.." Däremot tycker jag dina omgjorda blev hur fina som helst. Loppisar och second hand är kanon, o sen om man har fantasi också- då kan det bli väldigt bra, som lamporna:).
  Kram Monika

  SvaraRadera