torsdag 15 mars 2012

MER BLÅTT OCH FLOTTNu har jag ju utlovat något flott och blått även i den lilla vävstolen och här är det disktrasor på gång. 
Det är mitt livs första disktrasväv och jag har någon slags hatkärlek till den. Det är jättesmidigt med en liten behändig väv som man kan sätta sig vid när man bara har en liten stund till övers, MEN, det är lin. Peppar, peppar, ingen tråd har gått av än, men jag bara väntar på det för varje inslag jag gör. Sedan lever varpen sitt egna lilla liv. Är det inte slappt på höger sida så hänger kanttrådarna lite på vänster sida och är det inte en vit varptråd som inte hänger med så är det en blå. Ja ni förstår säkert vad jag menar. I det här fallet tror jag att man kan skylla lite på pådragerskan. Nästa gång ska jag vara betydligt mer noggrann. Man är ju så ivrig när det är dags att sätta upp ny väv så man vill ju bara vidare framåt.
Nu är det i alla fall inte så långt kvar på den här väven och hittills har det ju faktiskt gått, så jag har förtröstan om att det ska hålla hela vägen ut. 

Söta små disktrasor blir det hur som helst och det ligger ju i tiden med att spara på miljön. De här är bara att slänga in i tvättmaskinen och sedan är de som nya igen. Redo att användas om och om och om igen.

4 kommentarer:

 1. Roligt. då hade du bättre tur än jag. Hos mig gick många trådar o det var rätt jobbigt. så det gav inte mersmak. Men de verkar det galant:)
  Hälsnignar Monika

  SvaraRadera
 2. Gillar inte lin i varpen och har inte vävt disktrasor än. Ser bra ut tycker jag.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Ser så fina ut... nästan synd till att bli disktrasor :-)
  Ha en skön helg/ Hälsar Irené

  SvaraRadera
 4. Jättefina! Nu fick jag lust att väva mig vackra disktrasor. Hur ska jag hinna med allt som lockar?

  SvaraRadera