söndag 1 juni 2014

GÅSÖGONLÖPARE


Nu äntligen har det kommit upp något nytt i vävstolen. Det är en vit cottolinfläta som legat och väntat länge. Men om man säger att man låtit den mogna så låter det desto bättre!
Det ska bli löpare av flätan och först ut fick det bli med oblekt inslag. Jag har ju en förkärlek för de där diskreta och lättplacerade färgerna!  Och min kärlek till gåsögon har nog ingen kunnat ta miste på!
Tycker att varpen ha en tendens att randa sig lite som jag inte riktigt tänkt mig men håller tummarna för att detta ska rätta till sig när jag klipper ner och får pressa lite på dem.
Med mitt vävtempo dröjer det väl dessvärre ett tag tills det är dags för nedklippning.
Nu vill man ju dessutom mest vara ute och njuta av den vackra sommaren som är här, så idag får vävstolen vila för idag hägrar solen och ett korsord på den nystädade altanen! 

3 kommentarer:

 1. Kan bara instämma i din förtjusning över Gåsögon. Det är något speciellt med det.
  Ränderna - kan det va skedränder tror du- det försvinner nog i första tvätten tror jag. Jättesnyggt förstås!
  Hälsningar Monika

  SvaraRadera
 2. Oh, såå fin den ser ut!!
  Har faktiskt inte hunnit testa att väva det än med det står på lista:) känner helt igen mig med att det inte alltid går så fort, vardagen kommer lätt emellan!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 3. Så vackert! Jag har för ett par veckor sen klippt ur min första väv i gåsögon och jag måste säga att jag kommer att väva många gåsögonvävar till, väntar bara på att jag ska få en tom vävstol men den här årstiden vill han bara ta vara på det vackra som vi runt oss. Ha en skön sommar, kram Eva-Britt

  SvaraRadera