söndag 17 april 2016

SKÄMSMATTAN
Nu är den äntligen färdig!
Äntligen? kanske du tycker, det var ju inte länge sedan som den påbörjades.
Ja man kan ju tro att det gick fort men om man vet lite mer om bakgrunden kring den så förstår man snart varför den fått just namnet skämsmattan.
Jag väver inte på beställning. Jag har för lite tid till vävning och hinner inte med det jag själv vill så att då väva det andra vill känns inte aktuellt. Det är skönt att ha fattat ett sådant beslut!
Vad gör man då när en vän knackar på hemma hos en tillsammans med en av sina vänner. Denne har med sig en hel kasse jeans och vill inget hellre än att få en jeansmatta uppvävd.
Ordet nej tycks ju då ha simmat ut ur vokabuläret, och man kan ju faktiskt inte säga nej då...
Jo, ja, nej eller jo, det är klart att jag kan väva mattan åt dig MEN jag la in en brasklapp. Nöjd med mig själv förklarade jag att jag inte hade någon grå mattvarp i pipelinen på ett bra tag och att jag gärna vävde den men på obestämd framtid.
Inga problem sa beställaren men anade nog inte omfattningen, vilket inte jag heller gjorde.
Efter några diskreta förfrågningar om hur det går med mattan är den nu äntligen färdig.
Jag vågar knappt räkna på det men jag tror att beställningen tillsammans med materialet flyttade in hos mig sommaren 2013.
Nu vet ni, ska ni beställa en matta görs detta säkrast någon annanstans!
Skämsmattan är namnet!
1 kommentar:

  1. Det där förstår jag helt och fullt. Jag har också ibland svårt att säga nej. I grund och botten är det så att jag verkligen inte vill planera min vävning utifrån vad andra tycker jag ska väva, det är min lust som måste få bestämma. Sen kan jag gärna ge bort vävt som jag tror mottagaren kan uppskatta, men just vävningen är min avkoppling och den måste bygga på lust. Tycker därför inte du ska skämmas, du sa ju som det var... Hur som helt är mattan fin.
    Ha det gott!

    SvaraRadera