torsdag 24 mars 2011

TVÅ RUM OCH KÖK

Nu har vi äntligen flyttat in! Det är på riktigt!
I söndags kördes de sista möblerna och framför allt sängen. Så spännande att få krypa ner första natten och bara ligga och lyssna. Lyssna på huset, på vinden, på knirret och framför allt på friden. För vet ni vad, det råder frid i huset. Det är så skönt. Det är ett lugnt och harmoniskt hus. Man kan strosa omkring i huset trots att allt är nedsläckt och bara känna en behaglig känsla.


Än så länge har vi bara flyttat in i två rum och kök. Av de 165 kvadratmetrarna så har det hittills hunnit bli hjälplig ordning på två rum och så köket. Resten är flyttkartoner och avstjälpningsplats. Vilken tid allt tar. På heminredningsprogrammen tar det fem minuter att svepa runt med gardinerna och att sätta ut lite ljusstakar, sedan är det klart. Kan säga att verkligheten inte rikigt överensstämmer med det. Men får jag bara svepa runt ett par månader till så kanske det kan bli bra sedan.


Det är väldigt mycket som står på inköpslistan nu. Alltid fattas det någon pryl någonstans. Är det inte en krok i badrummet så är det ett fäste till gardinstången. Och är det inte det fäste till gardinstången så är det en kontakt till taklampan...
För att inte tala om lite nya snygga möbler... Men vi börjar med kontakten till taklampan.


Välkomna in i sovrummet! Det är inte helt färdigt än men det är åtminstonne hemtrevligt och något så när inrett. Sovrummet har fått sandfärgade väggar utom den bakom sängaveln som är vit. Det virkade överkastet från second hand är på och det ska så småningom sys lite härliga kuddar till sängen också.

1 kommentar: