torsdag 9 juni 2011

TRÄDGÅRDSKOLLDet var ett tag sedan vi pratade om min trädgård och hur det går för nybörjaren. Som ni ser ovan så har vi redan börjat skörda och jag är stolt som en tupp! För fösta gången i mitt liv odlar jag och det har redan resulterat i något man kan äta. Fånigt tycker en del, häftigt tycker jag! Det här som man kan äta är ju trots allt mest spännande. Hur gick det då med potatisen som förgrott i mitt köksfönster? De är nu på plats ute i landet. Dessvärre tar potatis plats, eller också var jag lite generös med utrymmet, för när rutan i trädgårdslandet var full stod jag med fyra potatiar kvar... Det fick bli att leta fram alla tänkbara hinkar och pyttsar så nu har alla fått ett eget litet bo och de har dessutom börjat sticka näsan över jorden. Alla andra har meterhög potatisblast men jag var lite sen med att peta ner mina i jorden så jag är glad för att mina över huvud taget tittar upp. 
Tomatplantorna som jag också haft i köksfönstret har nu fått flytta ut på altanen och de verkar trivas ute i friska luften. Det har ju minst sagt varit högsommar värme och de såg ut att gilla det. Undra om jag behöver plantera om dem i större krukor? Får rådgöra med min trädgårdsexpert.
Kryddodlingen växer betydligt fortare än vad jag hinner göra av med. Det här måste vara nybörjartur.

När vi flyttade hit var det vinter, snön låg djup och det var det svårt att bilda sig en uppfattning om vad som fanns i trädgården. Utanför entrén till vårt hus stod en enorm buske med en massa små slingrande grenar. Den var jättehäftig med sitt säregna och trollska utseende och jag var minst sagt nyfiken på vad det var. Jag frågade alla som kom hit med inget var expert på buskar utan blommor och blad. Nu står samma buske här utanför i full blom och den är inte längre säregen eller trollsk utan den är sagolik. Ur vinterns ide kom mycket passande en snöbollsbuske som nu har sin bästa tid. Den är fullständigt översållad med blomklasar. Först var de häftigt limegröna och sedan sprack de ut och blev vita. Gissa om jag är nöjd med min buske som är vacker året runt.

1 kommentar:

  1. En av mina favoritbuskar också! Där vi bodde förut hade vi en stor och fin. Här har vi en som för en mycket tynande tillvaro. /Ica

    SvaraRadera