fredag 23 september 2011

GÖRE AV SNÖRE


Ja det är inte varje dag som man skriver rubriker med både dialekt och rim, men nån gång måste ju bli den första. Jag ber om ursäkt om jag stört någon eventuell språkpolis.

I förra inlägget så lovade jag att ni skulle få se något pyssligt som inhandlades på mässan.
Vi blev så inspirerade i en monter full med papperssnöre i allsköns färger. Dessa var formade till alla möjliga sorters blommor och vi var bara tvugna att åka hem och prova själva. Min kompis inhandlade ett litet kit med snöre i blandade färger och efter en god natts sömn slog vi oss ned pigga och pysselsugna vid köksbordet för att binda blommor medan regnet öste ner utanför. Fram med saxar, ståltråd och tänger för här skulle göras blommor. Det blev både fantasiblommor och lite mer naturtrogna sådana. Här är det bara fantasin som kan sätta gränser.
Mina blommor kan man nu hitta utspridda lite här och var i huset som en liten påminnelse om en härlig helg med vävmässa i Borås och trevligt sällskap!
4 kommentarer:

 1. Ser att du också varit och fått inspiration i Borås. Nu är det bara tiden som fattas - för det fanns ingen att köpa.
  Önskar dej en skön och mysig helg.
  Kramisar Birgitta

  SvaraRadera
 2. Det är väl du som är språkpolisen, o Martin. Men han läser inte din blogg, tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Hej. Tack för kommentar. Jo, så här gjorde jag. Klippte till fem 1.dm-långa bitar av en färg. Klippte till fem 1,5 dm-långa bitar av en annan färg. Sedan la jag in 1 dm bit i skälet, därefter stoppade jag ner de 5 andra emellan varptrådarna så den längre delen kommer under väven. 2 inslag tuskaft. plockar upp snöret underifrån och sedan 2 inslag tuskaft, sedan lägger jag in nytt snöre i skälet, jag flätar det alltså i väven, så blir det även snyggt på baksidan, du får vara lite hårdhänt med snöret som går i varpriktningen annars blir det inte så snyggt. Väldigt kul att väva, enda nackdelen är att de ej är tvättbara. Du själv har gjort väldigt vackra blommor. hälsn Lisbeth. Visst är det väl kul att blogga och få nya idéer, när man sitter i sin vävstol i all ensamhet.

  SvaraRadera
 4. Solvnotan:
  Jag ska verkligen prova på att väva in blommor någon gång, det såg väldigt dekorativt ut. Man ska ju bara bocka av lite annat på vävlistan först. Papperssnöre är ett väldigt roligt material.
  Roligt att få titta in hos dig. Man behöver allt utbyte man kan få då vi inte är så väldigt många som har vävningen som hobby. Även om det var trångt i Borås på mässan ;)

  SvaraRadera