torsdag 3 november 2011

TRASMATTSLÄNGTAN
Jag är så sugen på att få väva lite nya trasmattor men hittills har det varit annat som behövt göras innan, men nu ligger det en fläta som är varpad och klar i vävverkstaden. Nu fattas bara en tom vävstol också. 
Så länge får ni kika på den här i svart tuskaftbotten med roströda rosengångspartier. När man lika gärna solvar kan man ju passa på att göra det i rosengång så har man lite större frihet om lusten skulle falla på att göra lite mönster. Sen är det bara dilemat att ha trasor som passar ihop och tillräckligt mycket.
Flätan som ligger och väntar nu är grå mattvarp och ska nog mest bli vita mattor. Mer av den får ni se senare, först ska jag väva klart grytlapparna som sitter i vävstolen.

1 kommentar:

  1. Fin trasmatta du visar! Spännande och se vad det blir för fint av din nya fläta. Grå mattvarp låter jättesnyggt... jag håller med dig om att det är problem att ha de trasor som man tänkt sig och just så mycket att det räcker. Jag vill ha tag i gråa trasor och har försökt färga gamla lakan, men det blev inte bra... det blev nå´n lustig gråblå färg:)
    Hälsningar/ Irené

    SvaraRadera