torsdag 30 juni 2011

MOHEDAFYND




Tänkte att ni skulle få se två av fynden jag gjorde på loppisen i helgen.
Hallen på övervåningen ligger fortfarande lite efter och det är mycket kvar att göra vid den i form av att hänga upp gardiner, väva en snygg matta och hitta lite fler möbler, men man får börja med det lilla. Efter min faster som lämnade oss förra året fick jag ta hand om hennes gamla pigtittare. När mina föräldrar var på besök hade de den med sig och nu har den hittat sin plats i hallen. I helgen på loppisen fick jag även med mig några små saker hem som fick komplettera den. Dels underbara små plåtburkar som en gång i tiden innehållit "Vattentät skosmörja". Bara ordet, skosmörja, känn på det. Man blir glad bara man hör det.
Sen hittade jag även en söt liten skolbok med fantastiska små räkneuppgifter om att köpa lax för 75 öre kilot. Undra hur mycket lax jag får för 75 öre idag!?!

måndag 27 juni 2011

SÖNDAGSUTFLYKT


Härom söndagen var det tänkt att vi skulle åkt på utflykt när mina föräldrar var här till Moheda och Ör men tiden räckte dessvärre inte till. Jag hade verkligen sett fram emot att få åka dit så igår tog jag med mig en kompis och så begav vi oss. Midsommarhelgen bjöd på idel regn men när vi gav oss iväg på vår söndagsutflykt bjöds det på strålande solsken och dagen blev precis så där perfekt som man önskat. Först åkte vi till Ör som väl inte är någon direkt metropol på kartan men den är mer än väl värd ett besök. Där började vi med att besöka Klockaregården som är en helt ljuvlig trädgårds och inredningsbutik. En härlig miljö att strosa runt i och underbara saker att titta på och frestas av. Märkligt nog lyckades jag gå tomhänt därifrån även om det fanns mycket som lockade.
Efter mycket ny inspiration blev det ett besök på intilliggande Systrarna Skogströms som är ett genuint lantcafé med fantastiskt gott fika. Att få slå sig ner i deras trädgård med en god lunch och en söt avslutning på det gjorde söndagen till en av junis höjdpunkter. Det blir utan tvekan minst ett besök till där innan sommaren är över. Väl värt ett besök!




Efter att vi kopplat av och njutit en stund i solen åkte vi vidare till Östregårds antik och loppmarknad i Moheda. Där finns det gott om både saker och människor. Varje söndag öppnar de upp sina ladugårdar som är fyllda med gamla grejer och som om inte det vore nog så är även hela gårdsplanen fylld med ännu mer grejer. Här gick det däremot inte att stå emot. Några små saker fick följa hem. Vad det blev ska ni få se en annan dag, så fort de hittat sin plats här hemma.
Behöver jag säga att vi var mer än nöjda när vi begav oss hem efter en strålande söndagsutflykt!



lördag 25 juni 2011

GLAD MIDSOMMAR



Glad midsommar i efterskott! Här har det firats en äkta, trevlig, svensk midsommar med alla dess tillbehör. Krans i håret, sill, hembygdspark, kvällsgrillning, många trevliga vänner, och inte att förglömma - regn. Precis som en svensk midsommar ska vara. Varje år drömmer man om långbord i trädgården, kubbspel och en filt i solen men det är tur att det blir nästan lika trevligt att fira inom hus också.

Kvällen innnan träffades jag och grannen och band varsin fin krans till håret. Regnet lyste med sin frånvaro när vi strosade fram och tog för oss av vad naturen hade att bjuda på. Sedan fick vi dessvärre gå inomhus när det blev dags att binda för då dök ett annat obehagligt naturfenommen upp. Knotten. Man kan ju bli galen för mindre. Som tur var blev vi varken uppätna eller galna utan fina i våra midsommarkransar.

Igår intog vännerna huset och vi hade förmånen att få fira en fantastisk dag tillsammans. Vår nyinvestering i form av diskmaskin kom väl till pass.
Idag får det bli en lugn dag med många fina minnen från igår, och många trevliga rester i kylskåpet.
Glad fortsättning på midsommarhelgen till er!

torsdag 16 juni 2011

SOMMARFINT


Den här helgen väntas fint besök i form av mina föräldrar så då gäller det att göra fint både ute och inne. Nu har jag fart runt med både dammsugare och golvmopp härinne och verandan ute har fått lite nya växter.
Det är så härligt när man får sätta ut sommarväxter i krukor och göra fint. Det blir så inbjudande. Ska nog komplettera med några fler likadana krukor med lavendel och pelargoner.

Imorgon kommer som sagt föräldrarna på besök för att göra husesyn. Sist de var här hade vi just fått nyckeln i handen och vi var långt ifrån där vi är idag, så vi får väl se om de märker någon skillnad.
Jag har planerat in ett besök på söndag till Östregårds antik och loppmarknad och det finns risk för fyndande. Jag har ju en tendens att inte kunna komma från en loppis tomhänt... Undra om vi ska ta den lilla eller stora bilen... Vi ska även göra ett stopp på Klockaregården och därefter behöver vi nog ta oss en fika hos Systrarna skogströms sedan är dagen komplett!
Trevlig helg!

fredag 10 juni 2011

BRÖLLOPSPRESENT


Imorgon ska vi gå på bröllop och det ska bli så roligt! Det är en sådan fantastisk känsla att sitta där i kyrkbänken och se två vackra, lyckliga människor säga ja till att dela sitt liv med varandra.

Idag har jag ägnat mig åt att se till så att klänningen är som den ska och till att slå in presenten. När man gifter sig måste man få en fin present. Utsidan må kanske i det här fallet vara roligare än insidan. De ska få diverse presentkort i bra-att-ha affärer. De har liksom vi blivit med hus och vi har upptäckt att man många gånger saknar mycket praktiska saker, så vem vet, det kanske blir en trädgårdsspade och snöskyffel för presentkorten. Hoppas de tänker på oss då när de skottar snö.
Kristallvaser och hushållsapparater överlåter vi till de andra gästerna.

torsdag 9 juni 2011

TRÄDGÅRDSKOLL



Det var ett tag sedan vi pratade om min trädgård och hur det går för nybörjaren. Som ni ser ovan så har vi redan börjat skörda och jag är stolt som en tupp! För fösta gången i mitt liv odlar jag och det har redan resulterat i något man kan äta. Fånigt tycker en del, häftigt tycker jag! Det här som man kan äta är ju trots allt mest spännande. Hur gick det då med potatisen som förgrott i mitt köksfönster? De är nu på plats ute i landet. Dessvärre tar potatis plats, eller också var jag lite generös med utrymmet, för när rutan i trädgårdslandet var full stod jag med fyra potatiar kvar... Det fick bli att leta fram alla tänkbara hinkar och pyttsar så nu har alla fått ett eget litet bo och de har dessutom börjat sticka näsan över jorden. Alla andra har meterhög potatisblast men jag var lite sen med att peta ner mina i jorden så jag är glad för att mina över huvud taget tittar upp. 
Tomatplantorna som jag också haft i köksfönstret har nu fått flytta ut på altanen och de verkar trivas ute i friska luften. Det har ju minst sagt varit högsommar värme och de såg ut att gilla det. Undra om jag behöver plantera om dem i större krukor? Får rådgöra med min trädgårdsexpert.
Kryddodlingen växer betydligt fortare än vad jag hinner göra av med. Det här måste vara nybörjartur.

När vi flyttade hit var det vinter, snön låg djup och det var det svårt att bilda sig en uppfattning om vad som fanns i trädgården. Utanför entrén till vårt hus stod en enorm buske med en massa små slingrande grenar. Den var jättehäftig med sitt säregna och trollska utseende och jag var minst sagt nyfiken på vad det var. Jag frågade alla som kom hit med inget var expert på buskar utan blommor och blad. Nu står samma buske här utanför i full blom och den är inte längre säregen eller trollsk utan den är sagolik. Ur vinterns ide kom mycket passande en snöbollsbuske som nu har sin bästa tid. Den är fullständigt översållad med blomklasar. Först var de häftigt limegröna och sedan sprack de ut och blev vita. Gissa om jag är nöjd med min buske som är vacker året runt.





måndag 6 juni 2011

6:E JUNI

Glad nationaldag på er allihopa!
Hoppas ni gjort något riktigt mysigt och firat ordentligt.
Sommaren har ju kommit med buller och brak den här helgen, men idag gäller det att hålla i hatten för här blåser det väldigt mycket. Jag har fullt sjå med att rädda stackars blomkrukor ute och att få in tvätten som är på väg att fara bort till grannarna.


Nu när häggen utanför vår altan blommat över och inte längre sprider sin underbara doft på kvällen har jag plockat in en annan av våra försommarfavoriter. Liljekonvalj. Det är också en doft med mycket minnnen och känslor. Nu är de på väg att tacka för i år och blomma över men har du ännu inte hunnt se några kan du få njuta lite av mina.


lördag 4 juni 2011

MOPEDRALLY




När man flyttat till ett nytt ställe får man ta seden dit man kommer och i torsdags var det dags för det årliga modeprallyt.
Traktens alla mopeder dammas av och kl 1500 var det samling på skolgården. Uppslutningen var god och regnet lyste med sin frånvaro. Det var allt från gamla härliga trampmopeder till nya plastraketer. Eftersom det här var mitt premiärrally krävde jag att få en driftsäker moped utan kickstart, så jag fick susa runt på en silvrig scoter med mycket plast. Runtomkring mig trampades det frenetiskt i uppförsbackarna.
Rundan gick på natursköna vägar och i den farten hinner man njuta av omgivningarna även om den blå röken efter alla mopeder av den gamla generationen låg tät. Då och då var det stopp för diverse olika kontroller och tävlingar och till sist var det samlig med korv och fika. Det var en riktigt mysig aktivitet på kristi himmelfärdsdagen som nog även jag kommer att göra till en tradition. Vet dock inte om jag någonsin kommer att våga mig på en moped av det äldre slaget. Det var väldigt skönt att bara kunna sätta sig på och vrida på nyckeln. Inte behöva hålla reda på bränsleslangar som hoppar ur och eller behöva kicka en kvart innan det skramlar igång.
Vädret var till en början lite väl mulet för att de skulle kännas tryggt, men ju längre vi körde ju finare blev det och jag tror bestämt att det var startskottet på sommaren, för nu verkar den vara här!







onsdag 1 juni 2011

GODA GRANNAR



Ni måste få träffa våra underbara grannar. Det är stor-ko och de lite mindre kossorna. Vi har som ni märker inte riktigt skakat klöv och presenterat oss med namn ännu.
Det är oerhört härliga grannar som alltid ger en glatt humör när man som bäst behöver det. När man går förbi kommer de alltid fram och vill småprata lite och se vad man har för sig. Går man för nära dem kommer herr stor-ko fram och ser till så att man inte har några onda avsikter. Han är väldigt duktig på att vakta sina tjejer med familjer. Och tro mig, när han kommer fram då backar man en bit för han är enorm.
Kalvarna är fantasktiska att titta på när de leker med varandra. Krumsprång och övningsstångning verkar vara det roligaste.  Är som sagt humöret inte på topp kan jag lova att det vänder när man tittat på dem och deras bekymmerslösa tillvaro.