torsdag 25 augusti 2011

HANTVERKSMARKNAD I GAMLA LINKÖPING

Nu har det varit en tid med intensiva dagar. Vävning har stått näst intill uteslutande på schemat de senaste veckorna. Fick nyligen en beställning på karottunderlägg som ska vara färdiga till hantverksmarknaden i Gamla Linköping nu på söndag.
Ett karottunderlägg tar inte så lång tid att väva, men det satt ju redan sjalar i vävstolen som var tvugna att bli färdiga. Sagt och gjort, dessa vävdes ned, knöts fransar på och nu ligger de redo till försäljning. Sedan upp med varp i varpan till underläggen och sedan den lilla proceduren med att få igång vävstolen, men nu ligger det i alla fall ett par stycken packade och klara i bilen. De har tydligen haft en strykande åtgång under sommaren så det får bli fler sådana under vintern. Det är mycket som står på vävlistan till kommande vinter så vi får väl hoppas att flitens lampa blinkar till lite också.
Bilen är nu packad och klar för avfärd mot Linköping på lördag morgon, med sikte på söndagens marknad i Galma Linköping. Väl värt ett besök.
Nu är det höst och då gäller det att ha laddat med sjalar. Här är en av de senast nedklippta. En höstig sjal i lin och bomull med 'spanske kniplinger'. Fråga mig inte vad en knipling är för mönstret jag hittade var på norska och där brister mina språkkunskaper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar