söndag 24 april 2011

GLAD PÅSK

Nu har påskhelgen infunnit sig med solksen, ledighet, vänner och familj. Kan nog inte bli bättre. Det är just så här en lång, skön och ledig helg ska vara. Hoppas att ni allesammans har det lika bra som jag. I fredags var det familjemiddag hemma hos oss med sambons föräldrar och syskon med familj.


Självklart ska påsken gå i gult med ris, tulpaner, fjädrar och sådant som hör helgen till. Björkarna har precis börjat slå ut nu och det är alldeles skirt och vackert ute och trädgården är fylld med vitsippor. Det gäller att fylla hela sinnet med allt vackert som är runt omkring oss nu.

På fredagen mumsade vi på en massa god påskmat och till efterrätt njöt vi av en smarrig passionspannacotta som jag tänkte dela med mig receptet av.  

Passionspannacotta

12 st digestivekex eller andra småkakor
75 g smält smör

3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
200 g philadelphiaost
5 st passionsfrukter

Krossa kexen i matberedare tillsammans med smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant.
Ställ i kylen och låt kallna medan du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll grädde, socker och de urgröpta passionfrukerna i en kastrull och låt koka upp på spisen.
Sila bort kärnorna.
Rör ner gelatinbladen i gräddblandningen och vispa sist i philadelphiaosten.  
Fyll i smeten i formen.
Låt stå i kylen och stelna i minst tre timmar.
God att servera med hallonsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar