lördag 4 februari 2012

ÅTER TILL BEGYNNELSEN
Ett år med bloggeri. Tänk vad fort det går.
Det hela började ju med en nu-hyr-vi-ett-hus-blogg så att familj och vänner skulle kunna följa vår renovering och vår inflyttning. Nu har det mer sadlat om till en väv och inspirationsblogg.
Under februari ska vi ta och backa tillbaka till ursprungstanken och se lite vad som hände med huset.


Det är ett år sedan vi fick nyckeln i vår hand och då startades ett digert målningsarbete. Överallt skulle det målas om och även nya golv blev det i tre rum.
I mitten på mars var vi färdiga med kök, hall, sovrum, vardagsrum och matsal så då gick stora flyttlasset. Sedan skulle vi i rask takt göra i ordning vävverkstad, kontor och gästrum, men då gick luften ur. Vi hade målat och målat och målat så nu behövde vi verkligen hämta andan, finna inspirationen och lusten igen samt att boa in oss lite och göra som Ernst skulle ha sagt; -känna in.
Det tar tid att boa in sig. Vi kom från en väldigt liten boyta innan och förfogade helt plötsligt över 160 kvm som skulle bli hemtrevligt. Gardiner och mattor räckte inte ihop och det saknades grejer överallt. Tur att det är ganska roligt att leta inredningsprylar och shoppa!


Är vi färdiga då? Har vi renoverat klart och bott in oss ännu?
Jag trodde att när vi nådde månaden maj skulle allt vara fix och färdigt och det skulle ställas till med stor inflyttningsfest. Men nu är det februari ett år senare och vi är fortfarande inte färdiga. Kvar har vi gästrummet som fortfarande fungerar som avställningsyta för de där sakerna som inte har någon naturlig plats och möbler som nog egentligen borde flytta till en välgörenhetsorganisation.
Matssalen saknar fortfarande det kanske mest väsentliga, nämligen en matsalsmöbel och kontoret saknar skrivbord, men vi jobbar på det.
Ett år har gått och vi är fortfarande inte färdiga, men vad gör det. Vi har gott om plats, trivs bra och innan februari dyker upp igen lovar jag att matsalen kommer att vara möblerad, kontoret kommer att ha ett skrivbord och gästrummet kommer att vara just så där inbjudande så att våra gäster känner sig riktigt välkomna.

1 kommentar:

  1. Hej! Hoppas det blir en vävblogg i fortsättningen också - eftersom det inte finns så många som skriver om vävning.
    Ett hus blir aldrig klart för då är det något som är fel.
    Ha en skön vintersöndag.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera